Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@03:40:41 GMT

داستان جالب خواننده شدن همایون شجریان!

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۸۸۲۶

داستان جالب خواننده شدن همایون شجریان!

حنجره توانای پسر و اهتمام پدر، باعث شد تا همایون از کودکی قدم در راه موسیقی بگذارد، ساز کوک کند و در محضر استادان ساز که همگی از دوستان و نزدیکان پدر بودند، بنوازد. او در جوانی به هنرستان موسیقی رفت و کمانچه را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد. در نهایت، بعد از گذشت چند سال، وقت آن شد که همایون به روی صحنه بیاید، نغمه آواز سر دهد و فعالیت‌های جدی او آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز به بهانه سالروز تولد این خواننده، نگاهی به راهی که او تا به این‌جا طی کرده است، می‌اندازیم.

دهه هفتاد، دهه درس پس دادن

همایون در محضر پدر بود. او در این سال‌ها به همراه استاد شجریان در کنسرت‌های اروپا و آمریکا روی صحنه می‌رفت و با تنبک‌نوازی، عوامل روی صحنه را همراهی می‌کرد. شاید اگر سرماخوردگی پدر و تصمیم او برای لغو کنسرتش نبود، سرنوشت همایون جور دیگری رقم می‌خورد؛ اما این اتفاق باعث شد تا او روی صحنه در کنار پدر همخوانی کند و خیلی زود همه آموخته‌هایش را به نمایش بگذارد.

آوازخوانی همایون در دهه هشتاد رنگ ‌و ‌بوی جدیدی گرفت و او در سال ۸۲، «نسیم وصل»، اولین آلبوم رسمی خود را منتشر کرد. این آلبوم سرآغازی بر اجرای کنسرت‌ها و انتشار آلبوم‌های مستقل وی شد. او در دهه هشتاد چند آلبوم درخشان، از جمله «شوق‌نامه» را که بازیابی تصانیف منسوب به عبدالقادر مراغه‌ای بود، منتشر کرد که همه این آلبوم‌ها، در چارچوب موسیقی کلاسیک قرار می‌گیرد. یک همکاری پر سرو صدا همایون شجریان آهنگ‌سازی برای خواننده‌های دیگر را، از جمله تصنیف «دل‌ستان» علیرضا افتخاری، تجربه کرده است.

او طی سال‌های فعالیتش با آهنگ‌سازان زیادی برای تولید آلبوم‌هایش همکاری کرد، اما هیچ‌کدام به اندازه همکاری او با برادران پورناظری( تهمورس و سهراب) پر سروصدا نبوده است. برخی معتقدند همکاری همایون با این آهنگ‌سازها که به انتشار آلبوم‌هایی نظیر «نه فرشته‌ام نه شیطان» و «ایران من» منجر شد، او را از وادی آواز اصیل ایرانی دور و وارد دنیای موسیقی تجاری کرده است. البته این نظریه، مخالفان سرسختی نیز دارد. به هر حال همایون شجریان جزو خوانندگان محبوب سبک کلاسیک است که با وجود انتقاداتی که از آن گفتیم همگی به آینده او چشم دوخته‌ایم؛ خواننده‌ای که امروز ۴۵ ساله می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: همایون شجریان خوانندگی موسیقی موسیقی سنتی موسیقی ایرانی پارسی خبر روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران

یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان به مناسبت زادروز ایشان آخر هفته جاری، با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیستمین شب موسیقی ارسباران پنجشنبه 13 اردیبهشت‌ 1403 ساعت 18 در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. این برنامه با عنوان «طنین بال قو» به مناسبت زادروز زنده‌یاد غلامحسین بنان به یادمان این خواننده فقید موسیقی دستگاهی ایرانی اختصاص دارد.

در این برنامه که با حضور استادان، پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی برگزار می‌شود، چندین اجرای موسیقی پیش‌بینی شده است و سخنرانان مراسم درباره ویژگی‌های آواز استاد بنان نکاتی را بیان خواهند کرد.

چرا غلامحسین بنان آواز شهرام ناظری را افتضاح توصیف کرد

غلامحسین بنان (زاده 10 اردیبهشت 1290 و درگذشته 8 اسفند 1364) خواننده موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او از سال 1306 تا سال 1347 در زمینه موسیقی فعالیت داشت و عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران بود. بنان را نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بین‌المللی موسیقی (نُت) دانسته‌اند. جنس صدای وی از نوع باریتون بود. ترانه‌هایی از جمله «بهار دلنشین»، «الهه ناز» و سرود «ای ایران» از آثار شناخته‌شده با صدای بنان هستند.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سندرم مرموزی که چهره خواننده مشهور را عوض کرد؛ بیماری «سلن دیون» چیست؟
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • آقای همایون شجریان بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون